Home » electrische scooters

AGM electrische scooter
A of B klasse
verschillende kleuren leverbaar
!!! batterij is uit de scooter te halen, dus heel gemakkelijk!!!!
--> technische specificaties
      * motor: 3000W
      * Starter: elektrische start 
      * Snelheid: 25 km/u, 45 km/u
      * Remmen voor: schijfrem
      * Remmen achter:  schijfrem
      * Wielen:  12 inch
--> opmerkelijk detail is het stuur.
      * Wanneer de e-scooter uitstaat is het stuur helemaal zwart. Wanneer je hem aanzet, en dat kan zowel met de meegeleverde afstandsbediening of sleutel, dan verschijnt er plots een volledig digitaal dashboard. In het dashboard is een grote snelheidsmeter zichtbaar, een indicator van het accuniveau, een kilometerteller, een tripmeter, en verlichting indicatoren. Héél indrukwekkend!
--> veel gadgets aan boord:
      * je kan de elektrische scooter van AGM,  genaamd de ECO, aanzetten met zowel de contactsleutel als met de afstandsbediening. Aanzetten betekent dat je er dan ook mee kunt rijden, dus zonder sleutel in het contact. Een keyless systeem dus! De afstandsbediening heeft nog een leuke functie, namelijk het zadel openen op afstand. Deze afstandsbediening heeft een flink bereik. In ons magazijn hebben wij dit getest en wij kwamen (indoor) tot 40 meter!
 
--> cruisecontrol
* Wat je wellicht niet zou verwachten op een (elektrische) scooter is cruise control. Door de cruisecontrol in te drukken blijft de scooter de ingestelde snelheid rijden totdat je de functie weer uitzet, of een van de remmen inknijpt. Zodoende hoef je dus niet de gashendel open te houden om lekker te kunnen cruisen.
 
--> achteruit rijden
      * Achteruit rijden kan ook met de AGM ECO! Aan de rechterkant van het stuur zit een reverseknop en wanneer je deze indrukt kun je langzaam achteruit rijden. Ideaal wanneer je een straatje wilt keren. Tijdens het achteruitrijden gaan de alarmlichten knipperen.
 
--> veel knopjes
     * Er zijn op het stuur veel knopjes aanwezig om van alles in te stellen en te laten weergeven in het display. Een knopje is dubbel en dat is de claxon knop. Deze zit zowel links als rechts op het stuur.
--> led verlichting rondom
       * Ook is de AGM ECO compleet uitgevoerd met LED verlichting. Niet alleen het achterlicht en de richtingaanwijzers zijn voorzien, maar ook de complete koplamp. Er is een LED dimlicht, LED grootlicht, en LED dagrijverlichting. Zodoende heb je altijd goed zicht, en ben je altijd goed zichtbaar in het verkeer.
 
--> usb aansluiting
     * Natuurlijk mag er op een supermoderne scooter zoals de AGM ECO ook geen USB aansluiting ontbreken, en deze tref je dan ook links onder het stuur. Hier is tevens een vakje aanwezig waar je bijvoorbeeld je smartfoon in kunt plaatsen. Zo kun je hem tegelijkertijd via de USB aansluiting opladen!
--> een zeer krachtige elektromotor
     * Een van de meest belangrijke punten bij een elektrische scooter is natuurlijk de elektromotor. Bij de AGM ECO is er gekozen voor een 3KW (3000 Watt) borstelloze motor. Borstelloos wil zeggen dat er geen koolborstels zijn gebruikt die op den duur kunnen slijten. De motor is geheel onderhoudsvrij en dat staat garant voor vele draaiuren. 3KW is heel veel, en boven gemiddeld. Je hebt dus bijzonder veel power aan boord. 3KW staat gelijk aan 4,1 pk en dat is ruim 30% meer dan een normale scooter met benzinemotor.
       * Daarnaast heb je enorm veel trekkracht en kom je zelfs met iemand achter moeiteloos in beweging. De acceleratie is erg vlot en in een tiental seconde ben je al op topsnelheid, geheel geruisloos. Het enige wat je hoort zijn de banden.
      * Lithium fosfaat Polymeer accu aanwezig, welke bij sommige meer bekend is onder de naam LiPo of LiFePo4. Dit type accu, gefabriceerd overigens door het merk LG, kan vaker worden opgeladen, en heeft daardoor een langere levensduur. Opladen gaat bovendien sneller dan bij andere Li-ion accu’s. In een 4,5 tot 6 uur is de accu van helemaal leeg naar helemaal vol, en met een volle acculading moet je tussen de 50 en 60 kilometer kunnen afleggen.
 
--> Opladen van de accu
      * De accu, welke je onder de buddyseat treft, kun je zowel in de scooter, als buiten de scooter opladen. In de scooter is een oplaad connector aanwezig waarop je de meegeleverde oplader (230v) kunt aansluiten. Wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt, dan kun je de accu ook uit de scooter halen, en mee naar binnen nemen, net als de oplader. De accu beschikt over een handvat waaraan je hem gemakkelijk kunt optillen. Daarnaast is er op de accu zelf ook accumeter aanwezig waarop je kunt aflezen hoe het met de capaciteit zit.